Apple Park originally looked like a penis and 5 other wild facts

1

Apple pulled back the curtain of its new spaceship campus in a
new interview that highlights all sorts of crazy facts about
what went into the new campus, including how it Steve Jobs
originally wanted it to look like a penis.

Obviously, Penis
Park got scraped in favor of Apple’s perfect circle. But the
perfect campus might not have been a disaster if Steve Jobs’
hadn’t shown some early drawings to his son, according to

Wired’s deep look into the campus
that also reveals how
Apple went out of its way to invent an all-new pizza box that
keeps crusts fresh.

High-tech pizza boxes

apple pizza boxThe entire container is singularly
constructed from a single piece of material.
Photo: USPTO


To create a
new pizza box, Apple turned to longtime Apple Café maestro
Francesco Longoni. A
patent for the pizza container
was filed in 2010, even
though the cafe still hasn’t opened yet.


Unlike traditional pizza boxes,
Apple’s is circular and doesn’t have to be assembled before
use. It features eight holes on the top to let steam out while
still retaining most of the heat. The special boxes also
feature nested ridges at the top so boxes can be stacked on top
of each other.

Steve’s penis-shaped design

Before
Apple and its architectural partners settled on the circle
shaped campus, Steve Jobs wanted its shape to be more like a
bloated clover-leaf. Over time Jobs realized it was a bad idea.


After his
father showed him a drawing of the clover-shaped design,

Jobs’ son Reed commented
that the building would look like
male genitalia from the air. Jobs relied the observation to the
architects the next day, warning them, “You’re never going to
be able to erase that vision from your mind.”

The cafe doors are
yuuuuuuuge!

Apple Park Close upHundreds of trees are being planted
at Apple HQ.
Photo: Apple


Apple
wanted its cafe to be open to the weather on nice days. To
accomplish the feat, it commissioned its favorite glass-maker
to create two giant glass sliding doors that are bigger than
what you’d find on an airplane hanger.

Each door is about 85 feet by 54 feet. Combined with the steel
that frames the doors and the structural components, each leaf
weights 440,000 pounds. Because Apple wanted minimal noise in
its restaurant, all of the machinery that opens and closes the
giant doors was put underground.

Jobs knew his wood

Stefan Behling, a Foster partner who became one of the project
leads, recalls talking Steve Jobs about what he wanted
individual work pods to look like. Jobs vision was so precise
he knew everything down to the specific type of wood that
should be used.

“He knew exactly what timber he wanted, but not just ‘I like
oak’ or ‘I like maple.’ He knew it had to be quarter-­cut. It
had to be cut in the winter, ideally in January, to have the
least amount of sap and sugar content. We were all sitting
there, architects with gray hair, going, ‘Holy shit!’”


Apple Park is earthquake-proof

apple campus 2

The new campus is located in one of the most seismically active
areas of the U.S., so making sure it can withstand earthquakes
over the next 100 years of planned used is critically
important. To make the building more flexible, Apple mounted
the Ring on huge steel base isolators that ensure the building
can move up to 4.5 feet in any direction without losing its
vital services.

Even the stone is special

Steve Jobs wanted the stone on the exterior of the Fitness
& Wellness Center to look like the slabs at his favorite
hotel in Yosemite. To pull of the look, Apple sourced its stone
from a special quarry in Kansas and then distressed it like you
a pair of jeans to give it a more rustic look.




Source: appleact.com
  • SARE WITH FRIENDS:

Follow tech01.us on social networks Twitter and Facebook. Connect with social tech ecosystem. Interact with people intersted in various fields of technology. Join our Facebook groups #Smartphones, #Gaming, #Security, #IT, #Asia news